dimecres, 15 de febrer del 2006

Tabete kudasai

Deia Goebbels, Paul Josehp Goebbels, que una mentida repetida mil vegades es converteix en una veritat. Però Goebbels, un foll enmig d'una bombolla de fanatisme anihiladora, no sabia el que es deia. La mentida, entesa com una asserció feta cientment contra la veritat (entenent per veritat una construcció contingent, un dogma revelat, un axioma científic ... tant és) no necessita res per imposar-se. Ni repeticions, ni falques publicitàries a ràdios andaluses, ni cap esforç. La mentida sempre triomfa, inexorablement.

És per això que em revolta la
campanya publicitària engegada pel PP a Andalusia. No pas per la manifesta falsedat de la mateixa (la mentida, en els humans, és tan inevitable com la transpiració, això és, la suor), sinó per la inutilitat de tot plegat.

De tot cor, senyors peperos: no s'hi esforcin, no s'hi escarrassin, no malbaratin els recursos econòmics (migrats, sens dubte) del seu partit. No fa falta, cap falta ... si ja ho saben, ho sap tothom i és profecia: a Catalunya, dels castellanoparlants, en fem mandonguilles.

1 comentari:

Portnoy ha dit...

Quizás debería haber dejado un comentario en el post anterior a propósito de Matadero 5 de Vonegut, donde el bombardeo de Dresde es parte fundamental de la trama.
Pero creo que te equivocas. Goebels sabía lo que se decía y el PP sabe que la máxima (que debería ser "mínima" por su bajeza moral) es cierta y aplicable en la actualidad: Contra más veces repitan una mentira más personas estarán dispuesta a creerla. es triste pero ocurre así.

Ahora córtame la pierna izquierda para las mandonguillas, pero déjame un rato más los brazos.
;)

Un saludo