divendres, 5 de maig del 2006

Kenchikujutsu

De primer parlem de com sanejar un arrebossat fet amb morter de calç (un tema, ho reconec, poc interessant). Ràpidament, però, passem a parlar del nostre col·legi professional, és a dir, a criticar la institució i als que hi treballen, una colla d’ineptes. Al poc no tenim prou amb el col·legi i afegim al sac als companys de professió (coneguts i desconeguts) que encara són més ineptes (tots, sense excepció). I pitjor encara els que foren els nostres professors, uns mediocres sense cap criteri, uns creguts que devien la seva cadira a l’amiguisme més menyspreable. Ja escalfats carreguem amb malvolença contra els arquitectes estrella del moment: amb foc als ulls ataquem les darreres obres (i també les primeres) del difunt Miralles i embogits ens hi pixem, a plaer, sobre Gehry i les seves excrescències. Les estrelles, però, són efímeres i no triguem a abraonar-nos, enfollits, sobre els grans mestres, car J opina (amb tota la raó) que Mies no tenia ni p... idea, tot i que intenta salvar a Wright i a Aalto davant el meu estupor, que fa que m’embarbussi proferint insults contra Aalto i les seves mones de pasqua. Finalment, i per fer via, acabem criticant a la humanitat en la seva totalitat.

Si que has trigat, hem diu la companya quan arribo a casa. És que m’he trobat a J al gimnàs i hem estat parlant, responc, i ja saps com és, afegeixo, un pesat que ja m’era antipàtic quan estudiàvem. A més no hi ha qui l’aguanti, sempre criticant a tothom, quan ell no en té ni idea, d’arquitectura. Un mediocre, és el que és. I un inútil, i un poca-solta. I un ...

4 comentaris:

  1. Ostres... No sabia que t'havies canviat de casa.... Molt millor aquest, no?

    Fem una trobada de blocaires a Sant Pol de Mar, diumenge dia 14 de Maig. T'animes a venir?

    ResponElimina
  2. D'això... hi ha algún arquitecte que es pugui dir que és o era un mestre?
    Recordo amb especial simpatia, dels meus anys d'institut i d'escola d'art, al Mies van der Rohe (pabelló de Barna)i a Le Corbussier (Notre Dame de Haut)
    Clar que la meva ignorància sobre les entranyes de l'arquitectura, feia i fa que només em fixi en "l'emboltori"...
    Qui també em va robar el cor va ser el Macba de Richard Meier.
    En fi, ja ho veus el que fa la ignorància... i desde la mateixa, ho torno a preguntar, n'hi ha algún que es mereixi la categoria de mestre?

    ResponElimina
  3. ai que bo! cosa curiosa es que no hi ha cap dona dins aquesta colla d'arquitectes grandiloquents, son tot mascles que la tenen molt petita, especialment el nouvel ;)
    (això ho diu una amiga arquitecta)
    he trobat a faltar comentaris al respecte de diagonal mar i el front marítim (digues-me obsessionada..) qualsevol arquitecte sensible ho ha de denunciar!

    ResponElimina
  4. Le Corbussier (Charles–Edouard Jeanneret) no me'l toquéssiu, sisplau... sisplau!!!

    gràciessssssss

    petonets des del meu mar

    ResponElimina