dimarts, 6 d’octubre del 2009

Shugi

Sense ficció, és el paorós títol d'un nou programa de gènere documental de TV3. I dic paorós, de paüra, gran por, perquè només en la doctrina no hi ha ficció, doncs només en la doctrina hi ha realitat, essent doctrina i realitat sinònims perfectes, en no tenir ni doctrina ni realitat una existència efectiva, per molt que ambdues abstraccions ho pretenguin. Valgui com a exemple de la confusa explicació que acabo de redactar l'obra de Ken Loach, director de cinema, diuen, on sota l'etiqueta de realisme se'ns ofereix el que sempre ofereixen els realistes, doctrina i adoctrinament. O el que jo mateix acabo d'escriure, digne, també, del pitjor dels catecismes, i mancat de l'humor que, algun cop, se li escapa al senyor Loach, doncs ningú no és perfecte.

1 comentari:

Antígona ha dit...

No estoy de acuerdo.

En el "ningú no és perfecte" se detecta el sentido del humor. Y los catecismos suelen fundarse en la afirmación, no en la negación.

En lo que sí estoy de acuerdo es en la negación de tu pretendido catecismo: no hay no ficción. Pero es que convivimos mal con la imposibilidad de alcanzar la verdad. Y con eso juegan tantos y tantos.

Un beso