divendres, 30 de novembre del 2007

Kyō kore o kaimashita

Avui hem comprat un bonic estenedor. Cinc barres d’acer inoxidable de set mil·límetres de diàmetre i cent seixanta centímetres de longitud, que gràcies a un sistema de ballesta es poden estendre amb una amplada màxima de vuitanta-quatre centímetres i mig, i recollir-se en un mínim de dotze. Tot plegat, les barres, les dues ballestes laterals, vint femelles per roscar, quatre tacs i quatre cargols per collar-ho tot en una paret, venia embalat en una capsa de cartró de cent seixanta centímetres de longitud, tretze d’amplada i tres de gruix, fent un volum de sis coma vint-i-quatre decímetres cúbics, que he traginat des de la botiga on l’he comprat, uns coneguts magatzems del carrer Aragó, fins a casa.

I ara vostès potser es preguntaran, amb raó, quin sentit té tot això de l’estenedor? Doncs el mateix que té qualsevol cosa que puguin llegir aquí, cap.

5 comentaris:

alba ha dit...

Avui per dinar m'he fet patata i mongeta tendra.
Feia temps que no en menjava, tot i ser un dels meus plats predilectes.
He aixafat curosament les patates i les mongetes amb la forquilla, i després ho he amalgamat tot amb un generós raig d'oli d'oliva verge i un bon polsim de salt.
Lentament he anat assaborint i gaudint de la menja, per acabar escurant el plat amb una llesca de pa.
I quin sentit té tot això?
Feia temps que et visitava, creient no tenir mai res prou interessant per importunar-te.
Però de vegades les coses més banals són les més fonamentals.

Anònim ha dit...

Primero lo he leído sin saber lo que es un "estenedor", y la descripción me ha llevado a imaginar el adminículo como un prodigioso instrumento digno del Museo de Arte Moderno.
Una vez que he sabido que era un tendedero, he comprendido que, efectivamente, he venido a leer por la misma razón que se adquiere un tendedero, para no dejar que se enmohezca la ropa y la imaginación.
¿Será posible que teniendo un catalán de andar por Barcelona pueda parecerme que Llorenç Villalonga y usted usan el idioma de manera similar, sin empobrecerlo?

neus ha dit...

home... doncs si mai m'he de comprar un estenedor, segons la mida que hagi de fer, sabré si em servirà o no el mateix que a vos.

salut!

nur ha dit...

sovint ens interessen coses en els llocs més inesperats, benvolgut dersu_ :)

Hanna B ha dit...

és ben útil si no en tens d'altre o si l'altre s'omple massa fàcilment com el meu, o quan plou. i jo els trobo preciosos. la meva yaya els hi diu sisí.