dimarts, 8 d’abril del 2008

Kochira wa O-san desu

A enutjà a la deessa Ar donant mort a un dels seus cérvols. Ar, rancuniosa, exigí com a desgreuge el sacrifici d’I, filla d’A i C, que tot seguit fou sacrificada per A, que portava presa per marxar a la guerra. Deu anys més tard, en tornar A victoriós, C forçà al seu amant, E, a assassinar A, a qui no perdonava la mort d'I. Anys després, en atènyer la majoria d'edat, O, l'únic fill mascle d'A, rebé el mandat del déu Ap de venjar la mort del seu pare, això és, de donar mort a C i E.

I vet aquí el conflicte, doncs, ha d'obeir O a Ap, o bé ha de respectar els sagrats costums de pietat familiar i no aixecar la mà contra C, la seva mare? Si obeeix, les Er, forces primigènies anteriors als déus, perseguiran O fins a donar-li mort. Però, si desobeeix, es guanyarà la còlera d’Ap. I, si obeeix, podrà O apaivagar la fúria de les Er amb l'excusa de l'obediència deguda als déus? I, si desobeeix, podrà apaivagar la còlera d'Ap amb l'excusa de l'obediència deguda als sagrats vincles familiars?

Tot plegat sembla la trama d’una novel·la de K, amb un ciutadà, tal vegada O, atrapat entre l’obediència deguda a dues Administracions Públiques antagòniques, Ap i Er, l’únic propòsit de les quals, qui ho diria, és manar.

A - Ap - Ar - C - E - Er - I - K - O

5 comentaris:

subal ha dit...

Senyor dErsu_, li ha sortit una enorme tanca publicitària al frontal del seu blog!

Anònim ha dit...

Conocí a un señor que era incapaz de aclararse y memorizar todos los nombres, patronímicos y diminutivos de los personajes de "Guerra y paz", y los numeró.
Tuvo la amabilidad de animarme a leerlo ofreciéndome un resumen. Justo lo acabo de recordar, no sé por qué...
Respetuosamente

nur ha dit...

Entre monzonià i èpic: bonic relat, senyor dErsu_.

I sí, com us diu el/la subal, quan s'accedeix al vostre bloc apareix una pop up publicitària d'aquelles tan molestes (i codis estranys a la part final de la pàgina).

Aviam si aconseguiu arreglar-ho (si no, xiuleu, i segur que una fada bona us ajudarà) :)

Hanna B ha dit...

magnífic text per a imprimir i llegir al metro, un cop una servidora es pugui permetre el temps i el plaer..

nur ha dit...

Senyor dErsu_: us he deixat un premi al meu bloc.