dilluns, 28 d’abril del 2008

Yōchien ni ikimasu

Camí del sorral, amb l'estat d'esperit propi d'aquells que temen equivocar-se, examinem amb detall una qüestió que ens enquimera: va massa abrigada la petita A.? Quan caminem per voreres assolellades, on el sol escalfa de valent, creiem que potser fora convenient llevar-li la jaqueta, no fos cas que sués per portar massa roba; en canvi, quan caminem per voreres en ombra, trobem l’ambient fresc i pensem que una jaqueta pot ajudar a evitar-li enutjosos refredats. Si caminéssim tota l'estona per una mateixa vorera la decisió fora fàcil, sense jaqueta si toqués el sol, amb jaqueta si no. Però el camí que seguim ens obliga a fer ziga-zagues tot alternant sol i ombra, i no ens veiem amb cor d'emetre un judici que resulti, més que cert, adient. Fins que enmig de múltiples consideracions arribem al sorral, i, tot i que encara no hem resolt res, els dubtes s’esvaeixen de cop, doncs el sol pica de valent i no dubtem a llevar-li la jaqueta, alhora que li protegim el cap amb un barret abans de deixar-la sobre la sorra, acompanyada dels estris preceptius: cubell, pala i rasclet.

I de tornada cap a casa, amb l'estat d'esperit propi d'aquells que temen equivocar-se, examinem amb detall una qüestió que ens enquimera: va massa poc abrigada la petita A.?

1 comentari:

nur ha dit...

Senyor Dersu_: no us amoineu. Segur que quan tingueu el petit B. no patireu tant :)

Tret de rares excepcions, les criatures són fortes i els canvis de temperatura (tret de temperatures extremes) sembla que no els afecten.

En canvi, per molt que porteu la petita A. ben abrigada ja sigui a l'escola bressol, la guarderia o l'escola de primària, segur que acabarà enganxant algun d'aquells virus o refredats que recorren tota l'escola. I després polls, i després una grip...

Però no patiu, tot plegat ens fa forts :)