divendres, 5 de maig del 2006

Kenchikujutsu

De primer parlem de com sanejar un arrebossat fet amb morter de calç (un tema, ho reconec, poc interessant). Ràpidament, però, passem a parlar del nostre col·legi professional, és a dir, a criticar la institució i als que hi treballen, una colla d’ineptes. Al poc no tenim prou amb el col·legi i afegim al sac als companys de professió (coneguts i desconeguts) que encara són més ineptes (tots, sense excepció). I pitjor encara els que foren els nostres professors, uns mediocres sense cap criteri, uns creguts que devien la seva cadira a l’amiguisme més menyspreable. Ja escalfats carreguem amb malvolença contra els arquitectes estrella del moment: amb foc als ulls ataquem les darreres obres (i també les primeres) del difunt Miralles i embogits ens hi pixem, a plaer, sobre Gehry i les seves excrescències. Les estrelles, però, són efímeres i no triguem a abraonar-nos, enfollits, sobre els grans mestres, car J opina (amb tota la raó) que Mies no tenia ni p... idea, tot i que intenta salvar a Wright i a Aalto davant el meu estupor, que fa que m’embarbussi proferint insults contra Aalto i les seves mones de pasqua. Finalment, i per fer via, acabem criticant a la humanitat en la seva totalitat.

Si que has trigat, hem diu la companya quan arribo a casa. És que m’he trobat a J al gimnàs i hem estat parlant, responc, i ja saps com és, afegeixo, un pesat que ja m’era antipàtic quan estudiàvem. A més no hi ha qui l’aguanti, sempre criticant a tothom, quan ell no en té ni idea, d’arquitectura. Un mediocre, és el que és. I un inútil, i un poca-solta. I un ...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres... No sabia que t'havies canviat de casa.... Molt millor aquest, no?

Fem una trobada de blocaires a Sant Pol de Mar, diumenge dia 14 de Maig. T'animes a venir?

neus ha dit...

D'això... hi ha algún arquitecte que es pugui dir que és o era un mestre?
Recordo amb especial simpatia, dels meus anys d'institut i d'escola d'art, al Mies van der Rohe (pabelló de Barna)i a Le Corbussier (Notre Dame de Haut)
Clar que la meva ignorància sobre les entranyes de l'arquitectura, feia i fa que només em fixi en "l'emboltori"...
Qui també em va robar el cor va ser el Macba de Richard Meier.
En fi, ja ho veus el que fa la ignorància... i desde la mateixa, ho torno a preguntar, n'hi ha algún que es mereixi la categoria de mestre?

Hanna B ha dit...

ai que bo! cosa curiosa es que no hi ha cap dona dins aquesta colla d'arquitectes grandiloquents, son tot mascles que la tenen molt petita, especialment el nouvel ;)
(això ho diu una amiga arquitecta)
he trobat a faltar comentaris al respecte de diagonal mar i el front marítim (digues-me obsessionada..) qualsevol arquitecte sensible ho ha de denunciar!

Montse ha dit...

Le Corbussier (Charles–Edouard Jeanneret) no me'l toquéssiu, sisplau... sisplau!!!

gràciessssssss

petonets des del meu mar