diumenge, 18 de juny del 2006

Tetsugakusha

No he llegit a Aristòtil. Ni a Berkeley, però si, ai las, a Bakunin. Tampoc he llegit a Cioran. Ni a Descartes, però si a Derrida i a Davidson. No, en realitat no he llegit a Derrida, només ho he intentat, i a Davidson no l’he entès gaire. Tampoc a Ellull, que no sé qui és. No he llegit a Foucault ni a Fukuyama. No he llegit a Galielu. Tampoc a Habermas, ni a Hegel, ni a Heidegger, ni a Hume. Bé, a Hegel un poc. Tampoc he llegit a Ibsen, que potser no hauria de ser aquí, però que hi farem. He llegit a James (poc, poquíssim) i a Jünger, però com a novel·lista. No he llegit ni a Kant ni a Kierkegard. Tampoc a Locke ni (encara) a Lucreci. Ni a Maquiavel ni a Mill. Tampoc a Nietzsche. Ni a Ortega, que sembla ser que era espanyol. He llegit a Plató, però no a Pascal, ni a Popper. Ni a Quine, epistemòleg naturalista, diuen. No he llegit a Russell, però si a Rorty, amb gran entusiasme. No he llegit a Sartre, ni a Schopenhauer, ni a Sòcrates, que sembla que no va escriure res. Tampoc he llegit a Tales, el de Milet, però qui ho ha fet?. No he llegit a Unamuno. Si que he llegit a Voltaire, però no a Wittgenstein. Ni a Xarrié, teòleg i predicador que he trobat a l’enciclopèdia. Ni tampoc a Yamaga, inspirador del bushido. I, per acabar, tampoc he llegit a Zenó, Zenó de Cition, pare de l’estoïcisme.

7 comentaris:

Toni Ros ha dit...

Doncs encara hi ets a temps, de llegir, criatura, sempre hi som a temps, d'eixugar la ignorància, perquè -com deia Sòcrates- rèconeixer-la és el primer pas cap a la saviesa...

neus ha dit...

Goita! de tots aquests jo he llegit a Nietzsche...
T'imagines haver de llegir a tots els escriptors? Quantes vides necessitariem? Quants ulls gastariem?

Pedro ha dit...

Però has llegit tdq?

Hanna B ha dit...

dersu, no et compliquis tant la vida, llegint el "que" ja no necessites cap altra lectura. el "20 minutos" no és el mateix, que no et liin...
(m'ha sobtat especialment això d'en kant, kieerkegard, locke, maquiavel, nietzsche, sartre... ens prens el pèl oi???)

Anònim ha dit...

Si no has llegit a cap d'aquests no saps ni l'abecedari :)

Anònim ha dit...

Encara que no els hagis llegit, almenys saps que existeixen i els consideres. El pitjor és la indiferència, i més per als que ja solament viuen en els escrits.

Anònim ha dit...

Estic segura que dErsu enten perfectament la ironia del comentari de na Frannia. I tu també, gg. No t'esforcis; no ho aconseguiràs.